* Dimarts, 11 de febrer de 2014
EL PERDÓ

Una de les claus de la felicitat és el perdó.  

Recorda: no ets infeliç perquè t'hagin fet mal: t'hagin traït, ofès, humiliat,... sinó perquè no estimes prou i no vols perdonar.

Preguem doncs avui perquè Déu ens doni l'ànim per a poder perdonar.   

Preguem amb aquest curtmetratge inspirat en les darreres paraules del diari personal de Mary Karen Read, una universitària de 19 anys que va morir a la matança de Virginia Tech, l'any 2007.  

 
 
1. Practica el teu anglès: Tradueix els missatges que el noi escriu al seu pare. Després tradueix les inspiradores paraules de Mary Karen Read: "when deep injure is done to us, we never recover until we forgive... Forgiveness does not change the past, but it does enlarge the future." 

2. Si vols veure la mateixa història, ara en castellà, clica aquí.

3. Estimar i perdonar als nostres amics i aquells que s'ho mereixen no té gaire mèrit, ho fa tothom, és "instintiu"... Estimar i perdonar a algú que t'ha fet o et vol mal, això ja és més difícil. Però precisament aquest és el camí que Jesús proposa. Clica aquí. 

4. Els evangelis ens insisteixen repetidament en la conveniència del perdó. Jesús, del perdó, en parlava, també explicant contes (les paràboles). Per veure'n un exemple, clica aquí.

5. No s'hi val fugir d'estudi! Resar el Parenostre significa apostar de veres pel perdó: Clica aquí.

6. Molt de compte: No confonguis el perdó que és fruit de la debilitat i la manca de fermesa amb aquell que deriva de l'amor! Clica aquí.

7. "Si vols ser feliç, oblida; si vols ser feliç, perdona..." canta la Sara Marín a "Tener razón o ser feliz". Si vols escoltar la cançó, clica aquí.

Comentaris