1a setmana de Pasqua: L'AMOR.


Jesús és viu!!! Ha resuscitat!!!  Alegrem-nos i celebrem-ho!!!


Amb l'alegria de saber-nos estimats per Déu fins al punt de donar la vida del seu fill Jesús per amor a nosaltres, reprenem les classes i iniciem els 50 dies del temps de PASQUA, festa grossa pels cristians, que s'inicia amb la Resurrecció de Jesús i culmina amb la gran festa de l'Esperit Sant, anomenada PENTECOSTA.


Durant aquests dies de JOIA i ALEGRIA la gran família de l'ESGLÉSIA ens preparem per viure sacraments molt especials: primeres comunions, confirmacions, casaments... l'AMOR DE DÉU i la seva presència entre nosaltres es fa encara més visible en aquests dies de Pasqua.


Aquesta primera setmana reflexionarem sobre l'AMOR, com no podia ser d'altra manera!!! Ens centrarem en l'exemple de Jesús i en cóm podem nosaltres seguir el seu exemple. Tant per a persones creients com per a qui no ho sigui, l'AMOR de Jesús es presenta com model a seguir, com a meta en aquesta vida, com a estrella que guia la nostra vida...


Igual que ja vam fer durant la Quaresma, cada setmana trobareu diferents recursos adaptats a les diferents edats i que podeu anar treballant, al llarg de la setmana, tant en les estones de pregària del matí, com en algunes estones a Religió i/o a Tutoria.


També trobareu el Virolai (text i música) per practicar-lo , així com la lletra de la cançó  "MI DIOS ESTÁ VIVO", per practicar-los per la Missa de Pasqua que celebrerem el proper dilluns dia 29 d'abril a la Parròquia.


Feliç Pasqua a tothom!!!



- De 1r a 4t d'E.P.: Vídeo de dibuixos sobre la Passió, Mort i Resurrecció de Jesús.





- Cicle Superior i E.S.O.: Vídeo Fano "La más grande historia de amor".




CICLE INICIAL I MITJÀ:  La paràbola de l'ovella perduda és un exemple més de cóm ens estima Déu...fixeu-vos en cóm cuida el pastor de les seves ovelles...





 1. Quines coses fa per elles?  Cóm demostra que les estima?  Qui creus que cuida de tu d'aquesta manera ? 

 2.  Què creus que podia haver passat si el pastor no va a buscar a l'ovella perduda?

 3. Saps que Jesús ens va explicar aquesta paràbola per ensenyar-nos que Déu ens cuida amb un  amor semblant al d'un pastor per les seves ovelles??? Si és així, en quines coses que et passen cada dia creus que Déu demostra que t'estima i et cuida???

 4. Quines accions fas tu per demostrar als altres que els estimes?



CICLE SUPERIOR I E.S.O. :  Hi ha dos exemples de cóm podem nosaltres regalar als altres aquest rostre amorós de Déu. Un és un vídeo de cóm petites accions enllaçades, que podrien semblar que no tenen cap importància, fan possible un món millor i més humà. L'altre és una de les paràboles de Jesús, en la que ens deixa ben clar en què consisteix l'amor als altres. Aquí els teniu per tal que us ajudin a reflexionar...







1. Et sents identificat amb aquests vídeos? Per què?

2. Tothom al teu voltant actúa d'aquesta manera? Cal esperar a que un altre comenci a actuar així per fer-ho tu també? O ets dels que fan un pas al davant i són els primers en ajudar sense pensar-t'ho gaire?

3. Com et sents quan ajudes als altres? I com et sents quan algú que no coneixes t'ajuda? Com creus que se senten els pares, els teus profes, el teu Pare Déu, quan ajudes als altres?  



ALTRES RECURSOS:


Cortometraje "Cuerdas", adient a partir de 3r d'E.P. Impressionant. Molt humà.



"Cuando haces las cosas con amor
y pensando en hacerle bien al otro,
tú nunca pierdes.
Quédate con esa paz
de haber hecho lo correcto".


Cant del Virolai, himne a la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya. Celebrem la seva festivitat el 27 d'abril.







CANÇÓ DE PASQUA :   ¡¡¡¡Mi Dios está vivo!!!!  ( para cantar y bailar)

MI DIOS ESTÁ VIVO, ÉL NO ESTÁ MUERTO.
MI DIOS ESTÁ VIVO EN MI CORAZÓN.
MI DIOS ESTÁ VIVO, HA RESUCITADO.
LO SIENTO EN MIS MANOS,
LO SIENTO EN MIS PIES,
LO SIENTO EN MI ALMA Y EN MI SER.

OH, OH, OH, OH, HAY QUE NACER DEL AGUA.
OH, OH, OH, OH, HAY QUE NACER DEL ESPÍRITU DE DIOS.
OH, OH, OH, OH, HAY QUE NACER DEL AGUA Y DEL ESPÍRITU DE DIOS,
HAY QUE NACER DEL SEÑOR.
OH, OH, OH, OH, HAY QUE NACER DEL AGUA Y DEL ESPÍRITU DE DIOS,
HAY QUE NACER DEL SEÑOR.

PREPÁRATE PARA QUE SIENTAS (3) EL ESPÍRITU DE DIOS.
DÉJALO QUE SE MUEVA (3) DENTRO DE TU CORAZÓN.

MI DIOS ESTÁ VIVO...

Comentaris