2a Setmana d'Advent: Els Reis Mags i la confiança

Aquesta setmana ens fixarem en la figura dels Reis Mags de l'Orient. Aquests 3 personatges s'acosten al Betlem des de l'Orient llunyà, seguint una estrella. Els tres Reis van confiar en que l'estrella els guiaria a Betlem per conèixer Jesús, el Salvador. Confien en una estrella que els pot orientar, li donen la seva confiança. 
A la Biblia hi trobem la següent narració:


Després que Jesús va néixer a Betlem de Judea, en temps del rei Herodes, vingueren uns savis d'Orient i, en arribar a Jerusalem, preguntaven:
--On és el rei dels jueus que acaba de néixer? Hem vist sortir la seva estrella i venim a adorar-lo.
Quan el rei Herodes ho va saber, es va inquietar, i amb ell tot Jerusalem. Herodes va convocar tots els grans sacerdots i els mestres de la Llei que hi havia entre el poble i els preguntava on havia de néixer el Messies. Ells li respongueren:
--A Betlem de Judea. Així ho ha escrit el profeta:
» I tu Betlem, terra de Judà,
no ets de cap manera la més petita
de les principals viles de Judà,
perquè de tu sortirà un príncep
que pasturarà Israel, el meu poble.
Llavors Herodes cridà en secret els savis, va demanar-los el moment exacte en què se'ls havia aparegut l'estrella i els encaminà a Betlem dient-los:
--Aneu i informeu-vos amb exactitud d'aquest infant; i quan l'haureu trobat, feu-m'ho saber, perquè jo també pugui anar a adorar-lo.
Després de sentir aquestes paraules del rei, es posaren en camí. Llavors l'estrella que havien vist sortir començà a avançar davant d'ells, fins que s'aturà damunt el lloc on era l'infant. 10 L'alegria que tingueren en veure l'estrella va ser immensa. 11 Van entrar a la casa, veieren el nen amb Maria, la seva mare, es prostraren a terra i el van adorar. Després van obrir les seves arquetes i li oferiren presents: or, encens i mirra.12 I, advertits en somnis que no anessin pas a veure Herodes, se'n tornaren al seu país per un altre camí.


Podeu veure en aquest fragment com els Reis es guien amb l'estrella; però a més a més, com el Rei Herodes intenta aprofitar-se de la seva confiança per trobar Jesús. Què fan els Reis?
Els Reis Mags ens fan pensar en el valor de la confiança, però sabem realment que vols dir?

Pels més petits,  en el següent enllaç trobareu el conte del cuc desconfiat: https://www.guiainfantil.com/ocio/cuentos-infantiles/el-gusanillo-desconfiado-cuento-para-ninos-sobre-la-confianza/


 Un cop llegiu el conte als nens i nenes, podeu treballar les preguntes següents:

- Què li ha passat al cuc?
- Confia en els animals que el volen ajudar?
- Els  animals que el volen ajudar, creieu que poden ajudar-lo?
- Creieu que és important confiar en els altres i acceptar la seva ajuda?
- Es pot confiar en tothom?

Els Reis Mags confien en una sola estrella, no en totes, només en aquella que els pot guiar.

Pels més grans, algunes frases per reflexionar sobre el valor de la confiança:






Comentaris