Dimarts 28 Gener. Una dona medita sota un pi.

UNA DONA MEDITA SOTA UN PI

1  Mare i filla entren en un petit bosc que hi ha als afores del poble. És un bosc de pins i alzines. La Mun s’adona que se li ha descordat una vamba mentre pedalava i s’atura a fer-se el nus. La mare també s’atura. Aprofiten per recuperar l’alè.S’adonen que, a pocs metres, hi ha una dona que està asseguda amb les cames encreuades i els braços oberts, amb els colzes sobre els genolls, totalment quieta.



1.       La Mun pregunta:
-          Mare, què fa aquella dona?
-          Per la seva postura, en forma de flor de lotus, probablement està meditant.
-          Meditant?
-          Si. És una manera de calmar el cor i la ment.
-          Serveix per pacificar-se?
-          La meditació és molt útil per centrar-se, per viure plenament el present, tot deixant passar els pensaments que circulen pe la ment sense aferrar-se’n a cap.


       Què vol dir aferrar-se?
-          Ens aferrem a alguna cosa quan no la volem deixar estar, quan no deixem que flueixi.
-          Posa-me’n un exemple, mare. No t’entenc gaire.
-          Mira, Mun. Imagina’t que portes una motxilla vella i pesada, però no te’n vols despendre, perquè hi tens afecte. Et pesa i t’incomoda, però és teva i hi estàs aferrada i no et deixa caminar amb agilitat.
-          Si
-          Doncs, de vegades, això passa amb els pensaments, amb els sentiments, amb els objectes, amb les persones. Ens hi aferrem, no els deixem anar.



I la meditació t’allibera d’això? 

-          És un camí d’alliberament. No és l’únic, però pr a moltes persones és molt valuós. 


-          I com es fa? 

-          Es tracta de trobar un lloc tranquil, en un bosc, a la sorra de la platja, en el moment més calmat del dia, quan tot està quiet i serè. Cal mirar fixament a un punti respirar compassadament, inspirant i expirant, prestant atenció al moviment dels teus pulmons. Aleshores, cal deixar els pensaments, els records, els projectes, els sentiments lliurement i centrar-se en la respiració.

1               I els nens poden meditar?

-          Clar que si!Hi ha mestres que ensenyen els nens a meditar.

-          Ah, si?

-          I tant! Després de meditar sou més receptius, esteu més atents, més al cas del que passa al vostre voltant, i això té molt beneficis en allò que esteu aprenent, fins i tot a l’escola.

-          Li demanaré a la mestra que m’ensenyi a meditar.

-          Bona idea, Mun.



 


Comentaris