3a SETMANA DE QUARESMA


Aquesta setmana de Quaresma reflexionarem a través de tres propostes: l’Evangeli d’aquesta setmana, que ens parla de la Transfiguració de Jesús, l’obra de misericòrdia “Cuidar els malalts”, i el Dia de la Dona, que es va celebrar arreu del món el diumenge 8 de març. 

8 DE MARÇ, DIA MUNDIAL DE LA DONA

Cada 8 de març, arreu del món celebrem el Dia Internacional de les Dones, per reivindicar el paper que tenen totes les dones a la nostra societat. Per les Adoratrius aquesta data és molt important, perquè elles treballen per aconseguir que totes les dones, especialment les més desfavorides, puguin tirar endavant i no siguin mai més menystingudes. Aquí teniu algunes preguntes i alguns recursos per reflexionar-hi

 Quin és el paper de la dona a la nostra societat? Té els mateixos drets que els homes? És així en tot el món?

Quin era el paper de les dones fa 100 anys? Proveu de fer-ne una recerca o debateu-ho.

Coneixes algunes dones pioneres en el seu sector? (científiques, matemàtiques, artistes...)

Quin paper creus que tenen les dones a l'Església? Observa el següent vídeo sobre una manifestació que va tenir lloc ahir, i on van participar les Adoratrius:


MUJER DE LAS MIL BATALLAS (MANUEL CARRASCO)



ELLA (BEBE)


FIGURAS OCULTAS (PEL·LÍCULA)

Aquí us deixem un fragment de la pel·lícula Figuras Ocultas, que tracta de les dones que feien càlcul a la NASA i durant molt temps van ser menyspreades. Podeu veure-la i debatre sobre el paper que hi tenen les dones.



QUARESMA


EVANGELI

De l’evangeli segons sant Mateu:

Sis dies després, Jesús va prendre amb ell Pere, Jaume i Joan, el germà de Jaume, i se’ls endugué a part dalt d’una muntanya alta. Allí es transfigurà davant d’ells: el seu rostre es tornà resplendent com el sol, i els seus vestits, blancs com la llum. Llavors se’ls van aparèixer Moisès i Elies, que conversaven amb Jesús. Pere digué a Jesús:

-       Senyor, és bo que estiguem aquí dalt. Si vols, hi faré tres cabanes: una per a tu, una per a Moisès i una altra per a Elies.  Encara parlava, quan els cobrí un núvol lluminós, i una veu digué des del núvol: “Aquest és el meu Fill, el meu estimat, en qui m’he complagut; escolteu-lo.”

Els deixebles, en sentir-ho, es van prosternar amb el front a terra, amb por. Jesús s’acostà, els tocà i els digué:

-       Aixequeu-vos, no tingueu por.

Ells van alçar els ulls i no veieren ningú més que Jesús tot sol.  Mentre baixaven de la muntanya, Jesús els va donar aquesta ordre:

-       No digueu res a ningú d’aquesta visió fins que el Fill de l’home hagi ressuscitat d’entre els morts.

Jesús és Déu. Jesús es revela com el fill estimat de Déu. Transfiguració vol dir transformar la forma d’alguna cosa completament, i aquell dia els amics de Jesús van veure com els descobrir qui era realment i els diu que l’escoltin. A nosaltres també ens convida a escoltar-lo. Nosaltres també volem canviar la nostra vida perquè volem que Jesús en formi part. A l’Evangeli, els deixebles diuen “que bé s’està aquí” quan estan amb Jesús. Sabies que el nom de Jesús vol dir “Déu està amb nosaltres”?  

En quins moments tu et sents bé? Quan estàs sol, amb els teus amics...?

Hi ha persones que t’han “canviat” la vida? Qui? De quina manera?


   OBRA DE MISERICÒRDIA: Cuidar els malalts



Durant aquesta setmana reflexionarem sobre l’obra de misericòrdia “Cuidar els malalts”. Perquè és important tenir cura de les persones que ens envolten?


                                           CICLE MITJÀ I CICLE SUPERIOR


 Què passa, al vídeo?

Quins sentiments us desperta la història? Què en penseu?

És important cuidar els qui ens envolten? Ho fas?

ESO

El programa “Viure i conviure” impulsat per l’Ajuntament de Barcelona permet que alguns estudiants puguin viure amb persones grans a casa seva a canvi de fer-los companyia.




               Què en penseu, d’aquesta iniciativa? En un futur, us agradaria participar-ne?

              Per què és important sentir la companyia d’una altra persona? Què aporta?


Comentaris