(Setmana del 5 al 9 d'octubre) SER AGRAÏTS

 SER AGRAÏTS (Setmana del 5 al 9 d'octubre)


Cada dia mirem al nostre voltant i veiem rostres que ens transmeten alegria i confiança, que ens retornen un somriure, que ens fan sentir tranquils i confiats.

Ens desperten amb petons i abraçades, i sabem que si tenim un mal dia, ens escoltaran i ens ajudaran a buscar la part positiva de tot plegat...Ens donen confiança per afrontar els reptes de cada dia i ens ajuden a superar les dificultats...

Aquesta setmana ens pararem a descobrir que tenim moltes raons per donar les gràcies. Només cal parar-se una miqueta i observar...


JESÚS, AJUDA'NS A DESCOBRIR QUANT SOM D'AFORTUNATS, I ENSENYA'NS A SER AGRAÏTS PER TOT EL BÉ QUE HAS CREAT I QUE ENS ENVOLTA CADA DIA.

LA CLAU DE LA TEVA FELICITAT està en aprendre a descobrir tot el bé que t'envolta. Si tu vols, podem fer aquest camí plegats. T'apuntes?


E. Infantil / C. Inicial / 1r de C.Mitjà




Aquest vídeo ens farà pensar en totes aquelles persones (o animals, en el cas dels gossos guia) que ajuden a altres persones i que fan la seva vida més segura i més digna. Coneixes tu a algú que amb la seva professió faci més fàcil i agradable la vida dels altres? 
Entre tots podríeu fer una llista al llarg de la setmana i penjar-la a la classe amb frases com aquesta:

- Gràcies pels metges, que ens curen quan estem malalts.
- Gràcies pels pares, que ens abracen i ens cuiden cada dia.
- (...)

També la podem decorar amb imatges o dibuixos.


2n de C. Mitjà / C. Superior / E.S.O.



PARÀBOLA DE L'OVELLA PERDUDA. Versió en català cantada i produïda per nens d'11 i 12 anys.





Canto: "GRACIAS, SEÑOR" (Athenas)




Cant: "AMOR BOIG" (Worship.Cat)


Repassem plegats les moltes raons que tenim per donar gràcies: als pares, als mestres, als amics...però ens pararem en qui més ens estima, amb un amor que ni tan sols podem arribar a copsar del tot...ens pararem en l'AMOR DE DÉU.

Jesús, el Mestre per excel·lència, ens explica amb una paràbola que l'amor de Déu s'assembla a l'amor d'un pastor per les seves ovelles. Un pastor que és capaç de deixar les noranta-nou per anar a buscar l' única que falta, l'ovella perduda...La busca per tot arreu, amb pluja i neu, fins que la troba i la retorna, sana i estàlvia, a casa. 

Potser és el moment de parar-vos a reflexionar sobre aquest amor de Déu...En quins moments de la vostra vida heu notat o heu sentit que Déu estava al vostre costat, que us ha salvat d'alguna situació difícil, o que us portava en braços? En quins moments heu acudit a Déu per demanar-li ajuda davant d'una situació difícil i complicada?
Heu recordat després donar-li les gràcies un cop la situació s'ha arreglat o ha millorat? 
Creieu que és important donar les gràcies a qui està al vostre costat i no us abandona passi el que passi? Tu estàs al costat dels teus amics quan et necessiten? Recordeu alguna ocasió en especial?

Aquests cants t'ajudaran a pregar per donar gràcies a Déu per estar sempre al teu costat, per haver-te donat la vida, la teva família, els amics, la natura...GRÀCIES, SENYOR!!!




Comentaris