ELS DRETS DELS INFANTS (setmana del 15 al 19 de novembre)

 20 de novembre : 

"ELS DRETS DELS INFANTS"


Aquesta setmana celebrem una data molt especial. El 20 de novembre 1989 les Nacions Unides van celebrar la Convenció dels Drets dels Infants. 


Videoclip dels Drets dels Infants, grabat amb els nens i les nenes del CO La Llumeneta, el CO Bosco i el Casal Infantil Ubuntu. (3 : 48)

La cançó també està composada pels mateixos infants amb Xiula. Els Drets fets cançó, entenedors, didàctics i amb la força de fer-los realitat!


PREGÀRIA : 



INFANTIL   i   PRIMÀRIA   



EN CATALÀ


Vídeo "ELS DRETS DE L'INFANT" (amb so) (9:54) 
Amb aquest conte volem ajudar als nostres alumnes a fer una reflexió sobre la situació desfavorable amb la que viuen molts nens i despertar en ells actituds solidàries.



EN CASTELLÀ:

Derechos de los Niños - UNICEF (3 : 02)




Cançó: "QUE CANTEN LOS NIÑOS" (4 : 32)

LLETRA:
Que canten los niños, que alcen la voz
Que hagan al mundo escuchar
Que unan sus voces y lleguen al sol
En ellos está la verdad.

DRET A L'EDUCACIÓ

Vídeo: "CAMINO A LA ESCUELA" (3:08)

Alguns nens i nenes, per poder anar a l'escola cada dia, han de recórrer molts kilòmetres caminant, a cavall, enmig de grans perills... I tu, valores el gran privilegi que tens??? Aquesta cançó ens ho recorda i ens fa pensar en el gran valor del dret a l'educació.

DRET A SER COM ETS

"A brillar amb llum pròpia, com un diamant en el cel"

"DIAMONDS" de Rihanna (escrito por Sia) | Portada de One Voice Children's Choir" (1:57)

Cada nen i nena, cada jove i adolescent, és un diamant en brut que cal ajudar a que comenci a brillar amb llum pròpia. No ho dubtis mai: Tu vals molt més del que ets capaç ni d'imaginar!!💪💪👌😍





E.S.O.

El 20 de novembre, Dia de la Convenció dels Drets dels Infants, serveix per recordar arreu del món els drets dels infants, conèixer-los i viure’l. La Convenció sobre els drets dels infants de Nacions Unides de 1989 és el tractat més ratificat de la història, amb més de 193 estats. Però el Dia Universal dels Drets dels Infants segueix sent un dia important per recordar que, malgrat la gran quantitat d’estats que estan adherits, encara hi ha nens i nenes que no els gaudeixen.

Recordem que dels col•lectius més vulnerables, els infants són els que menys han avançat ja que se segueixen enfrontant amb un món desigual i que els condemna de per vida. A Espanya, Unicef ens diu que les altes taxes de risc de pobresa infantil arriben al 30,5%.
Aquesta convenció obliga tots els membres de la nostra societat a desenvolupar un paper clau en el benestar de la infància que es resumeixen en QUATRE PRINCIPIS BÀSICS

1. la no discriminació

2. la defensa del millor interès de l’infant

3. el dret a la vida, la supervivència i el desenvolupament 

4. i el respecte a les opinions dels infants.

L’agenda 2030 de les Nacions Unides amb els objectius de desenvolupament sostenible incorpora la perspectiva de drets de la infància i aquesta és una nova oportunitat. És per això, que UNICEF posa èmfasi en l’aplicació per part dels governs dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en els apartats que tenen més impacte directe sobre la infància.

Si entreu en el següent enllaç 👇 trobareu Convenció sobre els drets dels  infants. Versió per a nois i noies de 15 a 18 anys, per Save the Children

Drets dels Infants per a nois i noies de 15 a 18 anys





PER A TOTES LES EDATS:

FRASES CÈLEBRES SOBRE LA INFÀNCIA : 













PER A IMPRIMIR I PINTAR :  



































Comentaris