ESTIMAR EL PROÏSME I CUIDAR LA CREACIÓ (Setmana del 14 al 18 de febrer)

ETS LA CLAU!!!

1r dia:   PREGÀRIA DE LA SETMANA

De P3 a 5è (preguem amb els 10 manaments)

Estimar a Déu per sobre totes les coses i al pròxim com a tu mateix implica una actitud d' harmonia amb Déu i amb tota la seva Creació que ens recorda que som part de quelcom més gran i que ho hem de cuidar. Canta i balla amb aquesta cançó. T'aviso que té molt de ritme i que et serà difícil no posar-te a ballar!!! 😍😜💃

VÍDEO: "LOS MANDAMIENTOS" - VIDEOCLIP OFICIAL - LAUDATO SI KIDS (4 : 05)

De 6è a 4t d'E.S.O.

FELICES LOS QUE CUIDAN LA VIDA Y AMAN LA TIERRA

LOS QUE AMAN A LOS ANIMALES, LOS QUE NO PISAN LAS FLORES, PORQUE SE SIENTEN PARTE DE LA CREACIÓN.

FELICES LOS QUE NO DISCRIMINAN NINGUNA FORMA DE VIDA, Y LA RESPETAN EN TODAS SUS MANIFESTACIONES. POR LOS QUE NO DISCRIMINAN POR SEXO, RAZA, RELIGIÓN O LUGAR DE PROCEDENCIA...POR LOS HABITANTES DEL MUNDO.

FELICES LOS QUE APUESTAN POR OTRO MODO DE VIDA CON SUS GESTOS COTIDIANOS, LOS QUE VEN LA URGENCIA DE CAMBIAR, PORQUE DESPIERTAN CONCIENCIAS.

ES ABRUMADORA LA IMPASIVIDAD CON LA QUE VEMOS LO QUE ESTÁ PASANDO A NUESTRA CASA : EL CAMBIO CLIMÁTICO. LA SOBREXPLOTACIÓN, LA DESAPARICIÓN DE ESPECIES ANIMALES Y VEGETALES CADA AÑO, OBLIGANDO A TANTOS A HUIR BUSCANDO UNA VIDA MEJOR, UNA VIDA DIGNA.

REACCIONA. DESPIERTA, ERES PARTE DE ALGO MÁS GRANDE, SON TUS HERMANOS Y ES TU CASA, ES TU VIDA.

FELICES LOS QUE TRABAJAN PARA DEVOLVERLE A LA TIERRA SUS PAISAJES, LOS QUE LA AMAN Y HACEN DE ELLA UN HOGAR PARA TODOS, PORQUE NOS DAN LA OPORTUNIDAD DE COMENZAR DE NUEVO.

FELICES LOS QUE CUIDAN LA TIERRA, PORQUE VIO DIOS QUE ERA BUENO.

(Génesis, 1)


2n dia:

De P-3 a 4t d'EP

RACHEL CARSON (el medi ambient i els pesticides)

VÍDEO: "Lunnis de Leyenda - Rachel Carson" | Clan TVE (10:11)

Ens va ensenyar a menjar els productes del mar, i també va descobrir una estranya malaltia, a la vegada que va lluitar per concienciar a tothom que els pesticides per desinfectar d'insectes les plantacions eren fatals, ja que mataven a tots els animals per igual, els que danyaven i els que no!!! No hem de fer mal a cap espècie...encara hi ha molt per fer. I entre tots hem de cuidar el medi ambient. 
Com diu el mural de Maria Micaela: "Cuida la natura i ella cuidarà de tu".

                            De 5è a 4t d'E.S.O.

"EN AQUEST DIA INTERNACIONAL (11 de febrer), DEMANO QUE ES POSI PUNT I FINAL ALS PREJUDICIS I QUE HI HAGI UN AUGMENT EN LA INVERSIÓ DEDICADA A L'ENSENYAMENT EN ELS CAMPS DE LA CIÈNCIA, LA TECNOLOGIA, LA INGENYIERIA I LES MATEMÀTIQUES PER A TOTES LES DONES I LES NENES, AIXÍ COM MÉS OPORTUNITATS PER A LA SEVA PROJECCIÓ PROFESSIONAL." 

ANTONIO GUTERRES

SECRETARI GENERAL DE LES NACIONS UNIDES (O.N.U.)


 VÍDEO: "Les dones a la vanguàrdia dels descobriments científics". (4:30)


Dones pioneres que estan a la vanguàrdia de les investigacions científiques, com Mouminatou Barry, Amanda Mbhele i Alessandra Lombardi, ens expliquen les seves experiències i envien així un clar i ferm missatge d'empoderament a les noves generacions de dones y nenes en el camp de la ciència i la tecnologia.

   

3r dia:                   De P-3 a 4t d'E.P.

CLARA CAMPOAMOR (1ª dona que va ser diputada, i que lluità per tal que les dones poguessin votar)

VÍDEO: "Lunnis de Leyenda: Clara Campoamor" (9:17)


De 5è a 4t d'E.S.O.

VÍDEO: "Katherine, una científica que va ajudar a detenir la propagació de l' èbola." (3:53)

4T dia:

De P-3 a 4t d'E.P.
FLORENCE NIGHTLINGALE (una infermera que va fer que tothom entengués la importància d'una bona higiene, tant per prevenir com per a curar)

VÍDEO: "Lunnis de Leyenda - Florence Nightlingale" (9:28)


De 5è a 4t d'E.S.O.

"NECESSITEM QUE MÉS DONES ES DEDIQUIN AL DESENVOLUPAMENT DE LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL QUE RESPONGUI A LES NECESSITATS DE TOTS I CONTRIBUEIXI A LA IGUALTAT ENTRE ELS GÈNERES. TAMBÉ HEM D'INVERTIR LES TENDÈNCIES QUE IMPEDEIXEN A LES JOVES CIENTÍFIQUES AVANÇAR EN CARRERES PROFESSIONALS QUE ENS AJUDIN A FER FRONT A L'ACTUAL CRISI CLIMÀTICA I AMBIENTAL".  

ANTONIO GUTERRES

SECRETARI GENERAL DE LES NACIONS UNIDES (O.N.U.)

VÍDEO: "El canvi climàtic no es deté, malgrat la pandèmia." (2:27)


5è dia:

"EL PAPA FRANCESC ENS CONVIDA A MANIFESTAR, COM SANT FRANCESC D'ASSÍS, UNA ATENCIÓ PARTICULAR CAP A LA CREACIÓ DE DÉU I CAP ALS MÉS POBRES I ABANDONATS. EN ELL S'ADVERTEIX FINS A QUIN PUNT SÓN INSEPARABLES LA PREOCUPACIÓ PER LA NATURA, LA JUSTÍCIA PELS POBRES, EL COMPROMÍS AMB LA SOCIETAT  I LA PAU INTERIOR."

LAUDATO SI

PER A TOTES LES EDATS (per als més petits, de P-3 a 2n,                      caldrà anar-ho explicant)


VÍDEO: "10 consells del Papa Francisco per cuidar del medi ambient." (2 : 26)

Amb ocasió de la nova Jornada Mundial d'Oració per la Cura de la Creació, que es va celebrar el dia 1 de setembre, compartim alguns consells concrets que el Papa Francisco ens regala a la seva encíclica LAUDATO SI, petites accions que "regalimen un bé a la societat que sempre produeix fruits més enllà del que es pugui constatar, perquè provoquen en el si d'aquesta terra un bé que sempre tendeix a difondre's, a vegades invisiblement” (Laudato si, 212).



Comentaris