2a SETMANA DE QUARESMA: CARREGA'T / DIA DE LA DONA

TEMPS DE QUARESMA

1r dia: PREGUEM PER LA PAU / RECOLLIDA SOLIDÀRIA


Ahir diumenge un grup de famílies ucraïneses van arribar a Barcelona. D'altres, repartides per altres països (Polònia, Alemania, Itàlia...) són acollides per famílies com la teva i com la meva que volen ajudar amb el que tenen. 

Són actes d'amor que s'estenen arreu del 

Aquests dies a l'escola serem punt de recollida d'ajuda de primera necessitat per aquells que han hagut de fugir del seu país i no tenen res... Com cada dia, comencem la jornada demanant-li a Déu, nostre Pare del Cel, que ens ajudi a viure com a germans.

PARE NOSTRE, QUE ESTEU EN EL CEL... 




2n dia:    8 de MARÇ: DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

SEGUINT L'EXEMPLE DE VIDA DE Mª MICAELA




Vídeo: "Santa Mª Micaela" (4:51)

Entre tots, aconseguirem posar llum a la vida de tantes nenes i dones que estan a les fosques, per por, per situacions de violència, per injustícies laborals, o simplement perquè aquells/es que poden prendre decisions, decideixen mirar cap a un altre costat.

MAI MÉS. Ser DONA no vol dir ser ni més ni menys que ningú. La dignitat i els drets de la persona són els mateixos per a homes i dones, per a nens i nenes, i aquesta és la nostra pregària i la nostra lluita.

Mª Micaela va ser pionera en aquesta lluita, i va gastar la seva vida per tal de retornar la dignitat a tantes dones maltractades per la vida i per la societat de la seva època. La lluita continúa. Et quedaràs al marge???💪💪💪💗💙💚💛💜

Vídeo: "Recomanacions lectores amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona" (4:58)


Vídeo: "DRAW MY LIFE, 8 de març, Dia Internacional de la dona." (3:22)


Vídeo: "DIA DE LA DONA PER A NENS I NENES AMB PICTOGRAMES"(5:37)


3r dia:    DINÀMICA DE QUARESMA

"CARREGA'T" 


En el llenguatge bíblic, el DESERT està present en moments molt importants de la història del Poble d'Israel.

Per començar la Quaresma, l'Església ens convida a acompanyar a Jesús al "desert", al terreny sagrat que Déu ha creat en cadascun de nosaltres...el nostre interior. Allunyar-se del soroll del món (música, Netflix, Internet...) per entrar dintre de la nostra "habitació secreta" en la que tenim línea directa amb Déu, i escoltar la seva paraula a través del SILENCI. 

I és allà, al DESERT del nostre interior, lluny del SOROLL de les preses del dia a dia, és on Jesús podrà "CARREGAR" la nostra bateria per seguir estimant, perdonant, resant, abraçant, compartint, estudiant; i no perdre mai l'esperança de construir, entre tots un món on NO HI HAGI GUERRA, ni por, ni violència, ni discriminació de cap tipus, ni fronteres, ni banderes, ni murs, ni pateres...No ens podem quedar sense bateria...hi ha tantes coses a fer!!! 

Per entendre millor el concepte de DESERT, aquí us deixem un vídeo on explica perfectament de què estem parlant...soledat, calor i fred extrems, animals i vegetació adaptats...la NATURA, com sempre, és una gran mestra per a la vida.💜💛💚💙💗


VÍDEO: "Què és un desert? Coneix el desert, plantes, animals...".Vídeos educatius per a nens/es. (3:59)


4t dia:  Frases cèlebres i imatges que ens faran pensar...



5è dia:  L'Evangeli de la setmana

JESÚS ÉS TEMPTAT AL DESERT (Mc. 1, 12-15)

Ajuda'ns, Jesús, a no caure a les temptacions del dia a dia. Temptacions de ser egoístes, de no dir la veritat, d'eludir les nostres responsabilitats, de no cumplir la paraula donada, de ferir i violentar amb les paraules...

Veurem un breu vídeo sobre com explicar als nens/es què és la temptació (1:33) :

Per parlar entre tots/es: 

- Què ha passat?

- Què és la temptació?

- Quines temptacions tenim nosaltres?










Comentaris