OCTUBRE MISSIONER: HOMES I DONES DE DÉU (del 23 al 27 d'octubre)

 

HOMES I DONES DE DÉU

Avui dia, les pel·lícules de superherois són molt populars (Ironman, Capitán América, Thor, etc.). Ens mostren una sèrie de valors admirables com són la noblesa, la valentia, la integritat... Molts de vosaltres segur que heu omplert les sales de cinema per anar a veure els vostres ídols véncer als dolents i salvar el món.

I si us diem que el millor heroi de tots no portava capa ni antifaç? El seu superpoder no era tenir una força extraordinària, ni l'habilitat de traspassar les parets o de teletransportar-se, sino la capacitat d'estimar infinitament fins a donar la seva vida per nosaltres.

«No tots els superherois porten capa, el meu porta una creu»       (Anònim)


És important que conegueu qui és Jesús i l'amor tan gran que té per vosaltres. I ho farem a través de la vida dels sants, qui, malgrat no tenir visió de raigs X o de llençar teranyines de les seves mans, han rebut dons divins que davant dels ulls dels nens - i hem d'admitir que de nosaltres també😉 - poden arribar a ser genials: els sants estigmes, la capacitat d' estar en dos llocs alhora (bilocació), levitar i  demés.

Us portem aquesta divertida infografía sobre alguns d'ells. I, tot seguit, uns quants vídeos breus per conèixer una mica més sobre alguns d'aquests o d'altres sants, i que podeu adaptar o comentar segons l'edat.  Esperem que us agradi!




INFANTIL  i  CICLE INICIAL

VÍDEO: "Conte sobre la vida de Sant Francesc d'Assís", l'amic de la natura i els animals. Patró de l'ECOLOGIA. (3:21)




CICLE MITJÀ


VÍDEO: "La hª del Padre Pío". Catolikids oficial. Des de ben petit podia escoltar i parlar amb el seu àngel de la Guarda, i era conegut per les seves ferides que no paraven de sagnar, les mateixes ferides que Jesús va patir a la creu. (2:36).




CICLE SUPERIOR i  E.S.O.



    VÍDEO: "Dia de tots Sants", explicat a nens i no tan nens" (2:26)




VÍDEO: "Vida, miracles i mort de Sant Pere", amic i apòstol de Jesús, va ser el primer Papa de l'Església. Celebrem la seva festivitat el 29 de juny. (6 : 14)



VÍDEO: "Vida de la Verge Maria", mare de Jesús. (5 : 22)




VÍDEO: "Sant Pau", que va passar de perseguidor dels cristians a deixeble de Jesús. Amb els seus viatges, va portar la Paraula de Déu a tot arreu per on passava (països mediterranis). (5:17)




VÍDEO: "Sant Francesc d'Assís", el sant que parlava amb els animals i considerava a tots els éssers vius com a germans i germanes. (4:54)




PREGÀRIA PER DEMANAR LA PAU
(Sant Francesc d'Assís)

Senyor, feu de mi un instrument de pau.
Que on hi hagi odi, hi posi l’amor.
On hi hagi ofensa, hi posi el perdó.
On hi hagi discòrdia, hi posi la unió.
On hi hagi error, hi posi la veritat.
On hi hagi dubte, hi posi la fe.
On hi hagi desesperació, hi posi l'esperança.
On hi hagi tenebres, hi posi la llum.
On hi hagi tristesa, hi posi l'alegria.
Oh Mestre, feu que jo vulgui més aviat consolar que ser consolat,
comprendre que ser comprès, 
estimar que ser estimat.
Perquè és donant que es rep, 
oblidant que es troba,
perdonant que s’és perdonat,
i morint que es ressuscita a la vida eterna

(Oració inspirada en sant Francesc d'Assís)


Comentaris