ADVENT 2a setm: BUSCANT POSADA (del 4 al 5 de desembre) / 8 D : LA IMMACULADA.

 EL CAMÍ CAP A BETLEM.

BUSCANT POSADA.





Aquesta 2a setmana d'Advent a l'escola obrirem el segon rellotge del calendari d'Advent i descobrirem el camí de Maria i de Josep cap a Betlem, buscant un lloc per tal que el nen Jesús pugui néixer. 
Trobarà Jesús un lloc en el teu cor??? 

Aquests dies prepararem el pessebre (a casa, a l'escola...), i encendrem la segona espelma (pintada, és clar, en el calendari de la classe!!!), a més a més de decorar l'arbre de Nadal!!! I tot això en una setmana que ve marcada per la festivitat de la Immaculada Concepció de Maria. Un dia especial dedicat a la Mare de Déu, escollida entre totes les dones per a ser la Mare de Déu.

Per això, al final d'aquesta entrada, trobareu alguna cançoneta dedicada a Ella, Mare de Déu i Mare Nostra. 
Que Maria ens ajudi a preparar el nostre cor per a la vinguda del nen Jesús.
Que així sigui!!!



VÍDEO  PER  A   INFANTIL,  CICLES INICIAL  i  MITJÀ  
( 2: 02)






VÍDEO: "NO HI HA POSADA"  
C. SUPERIOR i ESO ( 2 : 06 )

La Verge Maria i Sant Josep van camí de la Ciutat de Betlem, per ordre d'un edicte del César que obliga a anar a apuntar-se al cens al lloc de naixement dels avantpassats de Josep, descendent del Rei David. Maria és a punt de donar a llum, i el camí es presenta llarg i difícil.
Un cop allà, Josep no troba lloc a cap posada i, desesperat, es veu obligat a portar a Maria a una cova freda i humida, però almenys estaran lluny del soroll i de la gentada de la ciutat. És on dormen els animals.

Avui dia moltes famílies es veuen abocades a marxar de casa seva i buscar refugi lluny de la seguretat de la seva llar. El món en el que vivim és ple de fronteres i d'entrebancs per a aquestes persones, que marxen fugint de situacions de pobresa o de persecució, de conflictes polítics i de la guerra, i la situació que va viure la Sagrada Família fa més de 2.000 anys es veu repetida una vegada i una altra arreu del món.

com tractem a les persones que venen de fora? Quina acollida reben per part nostra? Som amables i acollidors? Clica al següent enllaç per conèixer cóm Cáritas ajuda a persones migrants a aconseguir una vida més digna.




VÍDEO :  "EL VIATGE D'OMAR" (3 : 08)

A SAVE THE CHILDREN volem donar a conèixer les dificultats dels menors estrangers que emprenen sols el seu viatge cap a països com el nostre i per això hem comptat amb Bruno i Unai, dos adolescents espanyols de 13 i 14 anys respectivament, que acaben de tornar del Senegal , on s'han pogut posar a la pell d'Omar, un jove senegalès que va arribar a Espanya en patera amb 17 anys.



8 de desembre
FESTIVITAT DE LA IMMACULADA CONCEPCIÓ DE MARIA

El 8 de desembre se celebra el  dia de la Immaculada Concepció  i és festa nacional a Espanya, formant part del famós 'pont de la Constitució' o 'pont de desembre'. L'origen d'aquesta celebració es remunta a mitjans del segle XIX de la mà del Papa Pius XI, tot i que a Espanya se celebra des del 1644.

CANTO :  "AVE MARIA "  ( 3 : 54 )


CANTO :  "MARÍA" (Los Ascoy - Lyrics)



Comentaris