QUARESMA 2024 - DIMECRES DE CENDRA - JESÚS, EL BON MESTRE (Mt.6, 1-6)

 

    DIMECRES DE CENDRA

QUARESMA 2024

CICLE B


Per a tothom!


VÍDEO INTRODUCTORI: "ELS PINGÜINS ENS EXPLIQUEN QUÈ ÉS LA QUARESMA"(2:38).





DIMECRES DE CENDRA. Explicació per a infants (4:27)



Ens endinsem en el TEMPS DE QUARESMA de la mà de Jesús, el BON MESTRE, el fill del fuster de Natzareth.

Jesús ens ensenya a VIURE. 

En aquesta QUARESMA, INFANTIL treballarà a partir del projecte de la VELLA QUARESMA, amb sorpreses i propostes de treball setmana rere setmana.

A PRIMÀRIAescoltant la seva PARAULA, serem uns bons aprenents de:

- MISSATGER (1a setmana, Marc 1, 12-15)

- MUNTANYENC (2a setmana, Marc 9, 2-10)

- ÀRBITRE (3a setmana,  Joan. 2, 13-25)

- ELECTRICISTA (4a setmana, Joan 3, 14-21)

- SEMBRADOR (5a setmana, Joan 12, 20-33)

A l'Estel del Matí trobarem una CANÇÓ d'Unai Quirós que ens acompanyarà al llarg de tota la Quaresma ("JESÚS, EL MESTRE") a més a més de l'evangeli de cada diumenge. Setmanalment, anirem penjant a la classe la imatge de l'ofici a treballar (cada tutor/a us facilitarà el material necessari). 

A l'ESO, treballarem, a més a més de l'Evangeli setmanal, a partir del CALENDARI DE QUARESMA (tutoria), que penjarem a l'aula i anirem desgranant setmana a setmana, per anar apropant la nostra vida als plans de Déu. Si volem millorar el món que ens envolta, haurem de començar per nosaltres mateixos. T'hi apuntes???



CANÇÓ FANO QUARESMA 2024 : "JESÚS, MI MAESTRO (2:30)






😇😇😇😇Mateo 6, 1-6.16-18:😇😇😇😇


«Cuando hagas limosna, no vayas tocando la trompeta por delante. Cuando vayas a rezar, entra en tu aposento, cierra la puerta y reza a tu Padre que está en lo escondido. cuando ayunéis, no andéis cabizbajos como los hipócritas, que desfiguran su cara para hacer ver a la gente que ayunan».

El Señor nos invita hoy a recorrer y a caminar por tres caminos que nos conducen a Dios y son tres caminos imprescindibles en nuestra vida de seguimiento a Jesús.
En nuestro caminar detrás de Jesús son imprescindibles la limosna, el ayuno y la oración. 
Más limosna para el otro, más ayuno para uno mismo, más oración para Dios.
         * Ayuna de ruidos y de distracciones que te impiden escuchar la voz de tu conciencia y encontrarte más a fondo con Dios y con los demás.
          * Da limosna dándote a tí mismo, desde dentro. Comparte tus cualidades, tu tiempo, tus bienes, tu vida…
          * Trata más con el Señor. No dejes de encontrarte diariamente con Él en tu rato diario de oración. Semanalmente en la Eucaristía y con frecuencia en el Sacramento del Perdón.
Aviva y cuida en ti estos buenos deseos. 
Así celebrarás con toda alegría y plenitud tu encuentro diario  con el Señor.
Comienza con estos buenos propósitos tu CAMINO CUARESMAL.
¡¡¡Feliz semana!!!



😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇AMÉN.



LA SENYAL DE LA CREU ÉS EL SIGNE VISIBLE DE QUE SOM CRISTIANS.









E.S.O.
El Dimecres de Cendra (dies cinerum) és el primer dia de la Quaresma als calendaris litúrgics catòlic i anglicà, com també als de diverses denominacions protestants (luterana, metodista, presbiteriana i certes denominacions baptistes). 
Se celebra quaranta-sis dies abans del diumenge de Pasqua. Aquesta diada pot variar anualment segons com se celebri la Pasqua, la qual ha de coincidir amb el primer diumenge després de la primera lluna plena de primavera.

En molts municipis de Catalunya té lloc l’enterrament de la sardina el mateix Dimecres de Cendra. Estem davant l’últim acte del Carnaval, que tanca tot el cicle de gresca i xerinola que ha omplert els carrers de moltíssimes poblacions de colors, música i disbauxa. En origen, l’enterrament de la sardina el trobem a la tradició ja perduda de sortir als afores a berenar el darrer dia de Carnaval per tal de posar fi al període de festa.  






Comentaris