5a PASQUA. MES DE MAIG. MES DE MARIA. MES DE LES FLORS.

✿✿✿ MES DE MAIG ✿✿✿

❁❁❁ MES DE MARIA ❁❁❁

✾✾✾ MES DE LES FLORS ✾✾✾


Al llarg d'aquest mes de maig ens aproparem una mica més a la figura de Maria, la mare de Jesús i mare nostra, a partir de diferents representacions artístiques i culturals, com la música, la poesia, l'arquitectura o les tradicions culturals de diferents pobles, també a través del cinema i, evidentment, a partir de la Biblia.


Aquesta 1a setmana del mes de maig trobareu penjades la pregària de L'AVEMARIA i les cançons que heu de treballar, per etapes, per l'OFRENA FLORAL A LA VERGE MARIA, que tindrà lloc el dimecres 22 de maig al matí.

També ens aproparem a l'obra més internacional i coneguda de l'arquitecte modernista català Antoni Gaudí per trobar les petjades de Maria en ella: LA SAGRADA FAMÍLIA


1.  PREGÀRIA DE L'AVEMARIA


"Déu vos salve, Maria, plena sou de gràcia.

El Senyor és amb Vós.

Beneïda sou Vós entre totes les dones

i beneït és el fruït del vostre sant ventre, Jesús.


Santa Maria, Mare de Déu,

pregueu per nosaltres pecadors,

ara i en l'hora de la nostra mort. AMÉN.

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿


2.  CANÇONS OFRENA FLORAL 22-05-04

INFANTIL

CON FLORES A MARIA

                                 Cançó amb pictogrames (2:56)


PRIMÀRIA

AVE MARIA


                            Ave Maria de Kairoi en català (3:27)

E.S.O.

AVE MARIA


                                                (4:49)


3.  MARIA a l'obra de la SAGRADA FAMÍLIA de GAUDÍ (Barcelona)

Sabíeu que en un primer moment el temple estava destinat a Sant Josep, el pare adoptiu de Jesús? Va ser Gaudí qui va avogar per dedicar el temple als 3 membres de la família de Jesús; tant a Sant Josep, com a la Verge Maria, com al nen Jesús. 



Gaudí, que era membre de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat i  devot de la Verge Maria, no va deixar passar l' oportunitat de donar-li tots els honors en el projecte de construcció de la Sagrada Família. En acabar la cripta del temple, cap el 1891, li va dedicar a Maria el centre de la volta amb aquesta preciosa representació del moment de l'Anunciació.  

Aquesta pedra, que tanca la volta gótica central de tota la cripta, mostra esculpides les figures de Maria, l'arcàngel Gabriel i el colom que representa l'Esperit Sant; destaquen les parts daurades, com si fossin rajos que emanen del colom i cubreixen a Maria, les estrelles dels vestits, el ceptre, i una cinta que prega, en llatí, les primeres paraules que l'arcàngel li anuncia: «Ave Maria, gratia plena, dominus tecum», que en català es tradueix: "Ave Maria, plena de gràcia, el Senyor és amb Vós", paraules que formen part de la pregària de l'Avemaria, principal pregària cristiana dedicada a la Mare de Déu.



Per saber-ne més (E.S.O.), cliqueu en el següent enllaç: 👇

Inauguració de la TORRE DE MARIA (Sagrada Família)



Si ens fixem en la composició dels blocs de pedra que formen la torre dedicada a la Verge Maria, podem veure al peu una imatge esculpida en pedra blanca, i tot de peces encaixades amb la forma de la lletra M, nom de MARIA, de peus i també invertida. 






INFOGRAFIA DE "LA VANGUARDIA", del 24 de gener de 2020



Comentaris