JESÚS, ÀRBITRE, 3ª SETM. DE QUARESMA. CANONITZACIÓ STA. Mª MICAELA. DIA DE LA DONA

 JESÚS, ÀRBITRE. 

3ª SETMANA DE QUARESMA 

( Jn. 2, 13-25)

L'Evangeli d'aquesta setmana ens explica cóm fer bé l'ofici d' àrbitre: “NO CONVERTIU LA CASA DEL MEU PARE EN UN MERCAT!!!”. Així que Jesús ens ensenya que no tot s'hi val. Complir els Manaments de la Llei de Déu, vetllar per una bona convivència entre tots/es, lluitar contra les injustícies, i per sobre de tot, ESTIMAR... Jesús ens recorda que el TEMPLE, l'Església, és un lloc sagrat, i ens hem de comportar en conseqüència. 
Però Jesús quan parla del TEMPLE, no només es refereix a l'Església com a edifici sagrat...també es refereix al COS de la persona com a Temple de Déu, on Déu hi habita. És un regal de Déu i, com a tal, ha de ser cuidat i respectat. 
Què fas tu per cuidar el teu cos? I a l'Església, et comportes amb respecte i silenci, sabent que ets en presència de Déu? Que Jesús no t'hagi de treure la tarjeta groga, ni molt menys la vermella!!!


"JESÚS FA FORA DEL TEMPLE A MERCADERS I COMERCIANTS" (Jn 2, 13-25)
(2:35)

"JESÚS, MI MAESTRO" (2:30)


FRASSES PER A REFLEXIONAR SOBRE L'EVANGELI DE LA SETMANA





4 de MARÇ

CANONITZACIÓ DE SANTA Mª MICAELA

Celebrem en el dia d'avui la CANONITZACIÓ de Sta Mª Micaela. Una santa molt especial...la nostra santa!!! Voleu saber per què ser tan especial? Doncs mireu atentament aquest vídeo, que fa un resum dels moments més importants de la seva vida, i després parleu-ne.



"MICAELA, MUJER QUE ROMPE BARRERAS"
(Per a totes les edats) (11:20)



VÍDEO : "El Museo de Sta. Mª Micaela ha reobert les seves portes a Madrid."
(Cicle Superior i E.S.O.)(6:23)

Es tracta d'un espai dedicat a la vida i l'obra de la fundadora de les Adoratrius, Esclaves del Santíssim Sacrament i de la Caritat. Ella respogué a una necessitat urgent del seu temps: alliberar a la dona oprimida i rebutjada per la societat.

A partir d'aquesta visita virtual, pots conéixer més sobre el llegat social i espiritual d'aquesta gran dona del segle XIX, fundadora de la nostra escola i referent com a model de vida cristiana.


CANTEM AMB MICAELA




8 de MARÇ

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA




Vídeo educatiu per a infants d'educació primària en el que aprendran sobre el cinquè dels Objectius de desenvolupament Sostenible (ODS). Es tracta de l'objectiu d' igualtat de gènere. Aquest vídeo és un recurs molt útil e interessant pels infants. (3:51)

El Dia Internacional de la Dona, que es fa cada 8 de març, és més que una simple commemoració. És un recordatori de la lluita constant de les dones pels seus drets i de la importància de la igualtat de gènere a la societat.

Des de temps immemorials, les dones han enfrontat desigualtats i discriminació basades en el gènere. No obstant això, el segle XX va comportar un fort moviment de dones que buscaven reconeixement, drets i una veu a la societat.

Aquest moviment va cobrar impuls amb esdeveniments com el tràgic incendi de la fàbrica Triangle Shirtwaist el 1908 i les subsegüents protestes que van sacsejar la consciència pública sobre les injustícies que enfrontaven les dones en l'àmbit laboral i social.

Des del començament dels temps, les dones han estat pilars de força, determinació i innovació. El seu impacte és inqüestionable i ha deixat empremta en innombrables aspectes de la nostra història. 

A continuació, descobrirem algunes de les dones més influents i com han modelat el món on vivim. 


CONTES PER A INFANTIL i CICLE INICIAL




"INFINIT. ANAR  I  TORNAR": Un conte per aprendre a identificar, rebre i donar amor incondicional i per sentir-nos sempre connectats i estimats. (14:45)




"EL FIL INVISIBLE": Un conte sobre els vincles emocionals (14:45)


PER  A  PRIMÀRIA  i  E.S.O.


MARIE CURIE: Pionera en Radioactivitat




Marie Curie, una científica d'origen polonès, és mundialment reconeguda pels seus descobriments en el camp de la radioactivitat. Va ser la primera dona a guanyar un premi Nobel i continua sent l'única persona que ha guanyat en dos camps diferents: física i química.

A més de les seves contribucions a la ciència, també va treballar al front durant la Primera Guerra Mundial, utilitzant radiografies per ajudar a tractar soldats ferits.


(4:42)



ROSA PARKS: La Mare del Moviment pels Drets Civils


Rosa Parks és una figura emblemàtica en la lluita contra la segregació racial als Estats Units. El seu valent acte de no cedir el seient en un autobús a Montgomery, Alabama, va desencadenar una onada de protestes i eventualment va portar a la desegregació dels transports públics.

El valor de Parks i la seva resolució indestructible van convertir un acte aparentment simple en un punt d'inflexió per al moviment pels drets civils a Amèrica.


(3:51)



MALALA YOUSAFZAI: Activista per a l'Educació


Des de molt jove, Malala Yousafzai va esdevenir un símbol global de resistència i defensa de l'educació per a les nenes. Tot i enfrontar-se a amenaces extremes al seu natal Pakistan, Malala va continuar advocant pel dret a l'educació de les dones.

Després de sobreviure a un intent d'assassinat, la seva influència va créixer a nivell internacional, culminant a la recepció del Premi Nobel de la Pau, convertint-la en el recipient més jove d'aquest honor.




(4:07)



VERÓNICA BOQUETE : És la referència espanyola femenina en el món del futbol. 

Des del principi de la seva carrera professional el seu objectiu ha estat que ha lluitat per tal que el futbol femení sigui valorat, sigui reconegut i tingui els mateixos drets que el futbol masculí. Boquete ha jugat als millors clubs del futbol femení on ha aconseguit trofeus nacionals i internacionals.



(2:56)



LICIA VERDE, cosmòloga i astrofísica, és investigadora  de l’Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona


Lidera el Grup de Recerca de Cosmologia i Estructures de Gran Escala i és una de les investigadores més citades del seu àmbit. Ha guanyat el Premi Nacional de Recerca (2018) per la seva contribució en descobriments sobre l’origen, estructura i evolució de l’Univers i per haver desenvolupat mètodes observacionals que permeten analitzar-lo. 



(6:14)



JULIA OTERO, periodista. 

Julia Otero s'ha convertit en una de les periodistes més importants a Espanya després d'una llarga trajectòria professional. Durant la seva carrera ha rebut nombrosos premis. 

"Un principi preciós feminista diu que quan una dona avança, cap home retrocedeix", afirma Otero volent explicant que el feminisme suposa una millora implícita també per als homes ja que critica els rols de gènere que imposa el patriarcat tant a la feminitat com a la masculinitat i proposa models més flexibles on ningú, home o dona, estigui obligat a actuar d'una determinada manera pel seu sexe.


ENTREVISTA A JÚLIA OTERO: "Mi padre me educó en el feminismo para que no dependiera de ningún hombre". (4:57)


IRENE VALLEJO, les dones a la història dels llibres.


Escriptora i doctora en Filologia clàssica, reivindica la igualtat de gèneres i el paper de la dona en una societat complexa com la del s.XXI. Visualitza el següent video: 




Filòloga de guàrdia, pseudònim AÏDA ROCA. 


Aida Roca, filòloga i creadora de contingut digital, és la responsable de La Filòloga de Guàrdia, un canal per a difondre continguts en català i sobre el català. Més de 30.000 seguidors segueixen els seus trucs, amens i fàcilment aplicables, per aprendre a parlar un català genuí en qualsevol context i a qualsevol edat.
Tot just havia acabat la quarantena quan l’Aida Roca es va llençar a crear un canal de YouTube que va batejar com a La Filòloga de Guàrdia. Explica que va començar a crear el tipus de contingut que ella trobava a faltar a les xarxes: contingut d’entreteniment, en català i amb la llengua catalana com a temàtica. Així naixia La Filòloga de Guàrdia, el canal de YouTube, amb presència també en altres xarxes socials com Instagram, Twitter o TikTok, que ja acumulen més de 30.000 seguidors. 





PREGUEM AMB MICAELA

SANTA MARIA MICAELA, 
tu que vas descobrir el teu camí
com a dona adavantada al teu temps, 
forta i valenta,
entregada als pobres i enamorada de Déu;
ajuda'ns a descobrir quin és el nostre camí
i què podem aportar al nostre món
per fer-lo més humà i més sostenible.
Per tot això i per tot el que portem dintre del cor,
en aquest TEMPS DE QUARESMA, 
en l'any dedicat a la PREGÀRIA,
PREGUEU PER NOSALTRES!

Comentaris