25 de Novembre: Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones 2019

El dia 25 de Novembre és el Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones. A continuació trobareu l'adaptació del manifest que des de l'equip de Pastoral hem fet per llegir aquest dia.







MANIFEST 25N 3r Ep- 6è EP


D’un temps cap aquí, les accions de violència masclista contra les dones són cada vegada més conegudes i surten més als mitjans de comunicació i a les xarxes socials. Aquest tipus de violència la trobem a molts llocs, tan públics com privats: les festes majors, festes populars, centres comercials, però també en algunes cases, escoles o llocs de feina. Aquesta violència contra les dones es manté ja que encara vivim en una societat molt masclista, on la dona encara es troba en una situació de desigualtat, i és un greu atac contra els Drets Humans.
Ara, les dones alcem la veu contra aquestes agressions, denunciant i lluitant contra els qui les duen a terme. Per això, treballem des de diversos espais: moviments feministes, associacions, comissions de festes, administracions publiques i fins i tot donant-nos suport durant el dia a dia. Des d’aquest manifest volem reconèixer la força, el coratge i la valentia de les dones, de les supervivents, de les que s’atreveixen a alçar la veu i a denunciar, i de les que encara lluiten per fer-ho. No esteu soles!



MANIFEST 25N ESO
Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones 2019
D’un temps cap aquí, les accions de violència masclista contra les dones són cada vegada més conegudes i surten més als mitjans de comunicació i a les xarxes socials. Aquest tipus de violència contra les dones ha estat tradicionalment invisivilitzada però d'un temps cap aquí la situació ha canviat i cada vegada més és exposada públicament per dones que l'han patit i han sobreviscut, lluitant així contra un sistema tradicionalment patriarcal.

  Aquest tipus de violència la trobem a molts llocs, tan públics com privats: les festes majors, festes populars, centres comercials, però també en algunes cases, escoles o llocs de feina. Aquesta violència contra les dones es manté ja que encara vivim en una societat molt masclista, on la dona encara es troba en una situació de desigualtat, i és un greu atac contra els Drets Humans. Tot i això, les dones hem trencat el silenci i ja no farem ni un pas enrere. Diuen que una societat té els nivells de violència que pot tolerar i nosaltres, les dones, hem dit prou.

Ara, les dones alcem la veu contra aquestes agressions, denunciant i lluitant contra els qui les duen a terme. Per això, treballem des de diversos espais: moviments feministes, associacions, comissions de festes, administracions públiques i fins i tot donant-nos suport durant el dia a dia. Cal remarcar que és avui en dia encara imprescindible seguir treballant conjuntament i coordinadament amb la implicació de totes les administracions i agents socials per l’eradicació de totes les violències masclistes i la reparació de totes les supervivents.
Des d’aquest manifest volem reconèixer la força, el coratge i la valentia de les dones, de les supervivents, de les que s’atreveixen a alçar la veu i a denunciar, i de les que encara lluiten per fer-ho. No esteu soles!

A continuació trobareu un vídeo que podeu posar després de llegir el manifest i també els cursos de cicle inicial i educació infantil per a poder tractar aquest tema amb els vostres alumnes.


 Per reflexionar, algunes frases: 


 

Comentaris