QUARESMA 2021 (6ª setm): ACCIÓ DE GRÀCIES

 

En aquesta última setmana de quaresma, abans d'entrar en la Setmana Santa, fem un alt en el camí per parar-nos a contemplar tot el què Déu ens ha regalat...i no podem més que meravellar-nos de la bellesa de la creació...i DONAR-LI GRÀCIES!!!


Hi ha moltes maneres de fer-ho, però ens pararem en algunes que creiem importants:


- Contemplar la natura i veure la mà de Déu en ella, i per tant, CUIDAR-LA i RESPECTAR-LA (voluntariats de natura, ONG's...).

- Contemplar procesos de CONVERSIÓ=CANVI=METAMORFOSI a la natura (cuc de seda-papallona).

- Donar gràcies per l'aliment que cada dia arriba fins a la nostra taula. Per tant, farem el possible per NO LLENÇAR EL MENJAR (plat net, no es llença res, evitar excesos...). 

- TRACTAR-NOS COM A GERMANS, amb respecte i bondat (demanar perdó, donar les gràcies, demanar si us plau...), posant al servei dels altres el millor de nosaltres (educació per al servei-EPS-, voluntariats, ONG's...).

- PREGÀRIA D'ACCIÓ DE GRÀCIES, ja sigui personal o comunitària, en la intimitat o bé  als peus de l'altar, davant de Jesús-eucaristia, amb un cant o una pregària coneguda, o bé parlant de cor a cor amb Jesús...

TOTES SÓN PRECIOSES I TOTES SÓN VÀLIDES. L'IMPORTANT ÉS SER CAPAÇ DE DONAR LES GRÀCIES I VIURE-HI AMB COHERÈNCIA.


PER A TOTS:


LES QUATRE ESTACIONS D'ANTONIO VIVALDI : "LA PRIMAVERA" (3:17)



PER A INFANTIL:


Cançó: "LA CREACIÓN PARA NIÑOS" (3:50)



Vídeo: "TODO SOBRE LAS MARIPOSAS PARA NIÑOS" (7:14)


PER A PRIMÀRIA:


La màgia dels cucs de seda, procés : Vídeo (1:51)


PER A PRIMÀRIA I E.S.O.:


Cançó: "GRACIAS, DIOS, POR TU CREACIÓN"

(6:16)




FUNDACIÓ CATALUNYA LA PEDRERA- Voluntariat x la natura.

La Fundació promou activitats de voluntariat per a la conservació de la natura, als espais que protegeix arreu de Catalunya. Es duen a terme actuacions relacionades amb: - La gestió i conservació del territori, com ara restauració de zones humides, recuperació de fonts i camins, prevenció d’incendis o neteges. - Projectes de conservació i recerca de la biodiversitat, en especial d’espècies amenaçades

- L’educació i la divulgació ambiental, com el suport a sortides guiades, estades de natura, etc. Per saber-ne més i formar part de la borsa de voluntaris/àries: https://www.fundaciocatalunya-lapedre...



Un altre projecte de FUNDACIÓ CATALUNYA LA PEDRERA: Projecte Life Montserrat (3:54)



PER A TOTS:

A l'escola col·laborem amb l'ajuntament i l'aliment sobrant del servei de menjador no es llença. L'empresa encarregada del menjador s'encarrega de què s'entregui a famílies de Sant Just sense recursos.

Igualment, recorda que allò que entra al plat és per menjar-s'ho; no és per llençar!!! Per tant, no et posis al plat més del que et puguis menjar. Procura buidar sempre el plat, per no haver de llençar el menjar.

Pensa que són moltes les persones que no tenen què menjar avui. No està bé que tu llencis quan altres no en tenen!

Aquí teniu un petit vídeo sobre què és el malbaratament alimentari i alguns consells per intentar reduir-lo al màxim.


Vídeo "PROU MALBARATAR ALIMENTS:

Què podeu fer per aprofitar el menjar?" (2:44)





Cançó: "EL MENJAR NO ES LLENÇA" (AMBAUKA)

LLETRA:

Anuncis que tot ho volen vendre compra, compra, no deixis de comprar, La nevera, ben plena, se'ns hi fa malbé el menjar. Pots a mitges i restes a punt de caducar. Embolcalls innecessaris contaminen l’entorn. Productes tropicals que viatgen en avió. Grans muntanyes de plàstics omplen abocadors. Plats buits i escombraries plenes. Càsting de fruites, han de ser perfectes. De la mateixa mida, totes igualetes. Ben maquillades cap a la passarel·la. Som part del problema i tenim la solució Tot depèn de tu… TOT DEPÈN DE TU! Estimem les imperfectes, les més originals, bones i fresques! Estimem les imperfectes, de proximitat, de la nostra terra Estimem les imperfectes El menjar no es llença, NO! NO ES LLENÇA! Tastaolletes o llepafils, apassionats d’escurar el plat, (blanc pla ple de pebre negre està!) l’omplim poc per re-repetir. A la taula del Bernat qui no hi és no hi és comptat. FAS TARD! Menjar de temporada, és més sostenible! De proximitat, del pagès del costat! Creatius a la cuina, llaminers a la taula, Faig conserves i confitures! Sóc espigolador, tu què fas?! Som gent de profit, tu què fas?! Som gent de profit! Som gent de profit i no volem veure… Plats buits i escombraries plenes... Estimem les imperfectes… NO! NO ES LLENÇA! (X3) NO! Estimem les imperfectes, som espigoladors, som gent de profit. Estimem les imperfectes, un plat blanc pla, qui no hi és no hi és comptat, a la taula d’en Bernat, ple de pebre negre està. Estimem les imperfectes, Ben maquillades cap a la passarel·la. Estimem les imperfectes, cap plat buit, estómacs plens! Estimem les imperfectes, el menjar no es llença, noooo!



SOBRE L'EDUCACIÓ PER AL SERVEI (E.P.S.):


VÍDEO: "HI HA MÉS ALEGRIA EN DONAR QUE EN REBRE" (3:20)





Curtmetratge sobre el servei als altres (2:06)

"SERVIR A LA HUMANITAT

ÉS SERVIR A DÉU".



PER A L'E.S.O.:


Vídeo sobre l'acció de CÀRITES-BARCELONA: 

"Migrants? Persones!" (2:10)


PER A PRIMÀRIA I E.S.O.:

Athenas ft. Maxi Larghi - Gracias, Señor (Video Oficial) - MÚSICA CATÓLICA





Mauricio Alen - Dios te hizo tan bien ft. Itala Rodriguez (Oficial)




I per acabar, una pregària d'oferiment personal de la nostra vida a Déu, en agraïment pel seu amor infinit i incondicional a cadascun de nosaltres:


Oración de San Francisco de Asís: un regalo para el Papa Francisco.
(4:58)

Comentaris