TEMPS DE PASQUA : SANT JORDI, BERENAR SOLIDARI, MARE DE DÉU DE MONTSERRAT , PASQUA (26-30 d'abril)

 

És Temps de PASQUA i la vida esclata per tot arreu. 🙌L'alegria i la joia s'escampen al nostre voltant, encara que de manera continguda per la situació de pandèmia que encara vivim.

ELS CARRERS S'OMPLEN DE FLORS, i nosaltres hi contribuïm. Fem ART als carrers de Sant Just i alegrem la vista als vianants...👪 El cor s'omple de joia i un somriure involuntari ens omple el rostre, encara que la mascareta no el deixi veure...😷 Després de tot hem descobert que ELS ULLS TAMBÉ SOMRIUEN, i que tenim altres maneres de compartr els nostres sentiments...💝


Els carrers esclaten i s'omplen de colors... 💗💙💚💛💜 I si no, admirem la façana d'aquest edifici modernista de la ciutat de Barcelona. El reconeixeu?



Sí, és la Casa Batlló , obra del genial arquitecte Antoni Gaudí, i que evoca l'estructura i els elements d'un DRAC, en honor a la gran tradició que la festivitat de Sant Jordi, patró de Catalunya, té a la cultura catalana.





C.S. i E.S.O. :  a la següent pàg. web podeu aprofundar en la genialitat d'aquesta obra. Només heu de clicar a sobre de l'enllaç 





Al llarg de la setmana anireu trobant aquí penjats els vídeos dels diferents alumnes que han estat premiats en la celebració dels Jocs Florals a l'escola, enguany una mica diferent, degut a la pandèmia. Trobareu el guanyador/a de la vostra classe, i també podreu veure tots els altres, tal com haguéssim fet si ho haguéssim pogut celebrar tots junts al saló de l'escola... No us perdeu els treballs dels diferents guanyadors; són realment molt bons, i estan fets amb molt de carinyo.😍😍






Guanyadors/es ESO

 


Guanyadors/es CM-CS

Guanyadors/es CI - CM
 




Ens seguim emocionant amb aquesta espectacular cançó que sorgeix de la necessitat de celebrar junts, malgrat la situació general.


PER A TOTS:  Dilluns 26 a la tarda celebrarem el  berenar solidari en favor dels nens i nenes que pateixen càncer, i entre tots els volem fer arribar el nostre carinyo i la nostra ajuda, perquè l'AMOR també cura, tal com veurem al següent vídeo:



The Fall, l' emocionant curt d' animació sobre la superació del càncer infantil (2:50)



PER A TOTS :

Dimarts dia 27 d'abril celebrem la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya.  FELICITATS A TOTES LES MONTSES I MONTSERRATS!!!



Cant del Virolai, versió Karaoke.



PER A INFANTIL , CICLE INICIAL i MITJÀ :

Per imprimir i pintar:





BREU VÍDEO SOBRE LA LLEGENDA DE LA MORENETA (1 : 06)

Per explicar als nens/es qui va trobar la imatge i perquè es va construir el seu monestir a dalt de la muntanya i no a baix a la ciutat.


PER A CICLE SUPERIOR I E.S.O. :



VISITA AL MONESTIR DE MONTSERRAT (2 : 17)
Lloc de peregrinatge per a persones de tot arreu, que s'apropen al monestir per pregar a la Mare de Déu, per conéixer aquest monestir històric , i per gaudir d'un paratge natural totalment peculiar i diferent, amb rutes naturals i de senderisme enmig del Parc Natural de Montserrat.

TAMBÉ PER A TOTS ELS CURSOS:  Sobre cóm la natura mor i ressuscita, barrejant emocions davant la gran  bellesa de l'esclat de la primavera amb la por esfereïdora davant l'avanç del foc i la lava...I finalment la mateixa natura es cura i torna a la vida! Espectacular creació de Disney, dintre de la pel·lícula "FANTASIA"

Cada edat hi aprofundirà segons la seva capacitat, i amb la guia del professor/a. Com a audició tampoc té desperdici, composada pel músic Hans Zimmer.

Després de visionar-lo, pot donar peu a una interessant conversa o col·loqui per a veure què els ha suggerit tot plegat i què han entès, quines emocions els ha provocat, cóm s'han sentit a cada moment, quina ensenyança en treuen...




Disney Fantasia, "Mare natura"  (9:02)


PER A TOTS:
PER GAUDIR:


Vídeo "Els 30 llocs més bonics e impactants  del món" (6 : 04)


FRASES PER REFLEXIONAR: 







Comentaris