2a SETMANA DE QUARESMA: JESÚS ÉS HOME

 

OBRINT PORTES...A LA QUARESMA






2a SETMANA DE QUARESMA ( del 27 de febrer al 3 de març)


La QUARESMA és un camí amb Jesús per arribar a Jesús. Construirem el seu nom durant els cinc diumenges de quaresma i descobrirem qui és aquell HOME, fill de DÉU, que ens calma la sed amb la seva AIGUA viva, ens dóna la LLUM de la nostra ceguesa i ens regala una VIDA plena (Jn. 10, 10). Lletra a lletra anirem coneixent més a Jesús.


JESÚS ÉS HOME. Acudeix al desert, un lloc sense camins per trobar el seu camí. Davant de tantes opcions de poder, vanitat, idolatria, codícia, egoísme, Jesús decideix ser fidel, alimentar-se de la Paraula del Pare i a Ell només adorar-lo. Ser servidor, ser aliment, ser pa...aquest és el camí. 

Escoltarem atentament el vídeo i, un cop treballat l'Evangeli de la setmana, decorarem la 1a làmina (lletra J) i la penjarem a la classe.





Mt 4, 1-11

Temptacions de Jesús

 L'Esperit de Déu portà Jesús al desert, per tal que el temptador tractés de fer-li caure a les seves trampes.
Jesús va dejunar al desert durant quaranta dies i quaranta nits, i al final tenia fam.  Aleshores arribà el diable per tal de posar-lo a prova, i li digué:
—Si ets el Fill de Déu, ordena que aquestes pedres es tornin pans.
 Jesús li respongué:
—La Bíblia diu:
“No només de pa viuen les persones;
també necessiten escoltar i obeir
la Paraula de Déu.”
 Després el diable portà a Jesús a la ciutat de Jerusalem. Allà el pujà a la part més alta del temple,  i li digué:
—Si ets el Fill de Déu, tira't daltabaix, doncs la Bíblia diu:
“Déu enviarà els seus àngels per cuidar-te.
Ells et sostindran, 
per tal que els teus peus
no ensopeguin contra cap pedra.”
 Jesús li contestà:
—La Bíblia també diu: “Mai intentis fer caure a Déu en una trampa”.
 Por últim, el diable portà a Jesús a dalt d'una muntanya molt alta. Des d'allà es  podien veure els països més rics i poderosos del món.  El diable li digué:
—Tots aquests països amb les seves riqueses seran teus, si t' agenolles davant meu i m' adores.
 Jesús le respongué:
—Ves-te'n d' aquí, Satanàs, perquè la Bíblia diu:
“Adoreu a Déu i obeiu-lo només a Ell”.
 Llavors el diable va marxar, i uns àngels vingueren a servir a Jesús.




Vídeo de l'Evangeli, fins a 2n d'EP.




Vídeo de l'Evangeli, a partir de 3r d'EP.



Per reflexionar  (per triar o adaptar en funció de l'edat)

Quines paraules de la pregària del Parenostre ens parlen justament de les temptacions? Podríeu explicar què volen dir? 

- Quines temptacions o trampes sentiu en el vostre dia a dia?

- Què opineu de l'expressió "els diners no donen la felicitat"?Podeu posar algun exemple?

- Jesús ens ensenya a escoltar i comprendre la Paraula de Déu. Tota la seva vida és un exemple d'aquest "alimentar-se de la Paraula de Déu". Què significa aquesta expressió? En quines ocasions tens l'oportunitat de fer-ho?




OBRA DE MISERICÒRDIA:  DONAR CONSELL A QUI HO NECESSITA

Vídeo introductori sobre les obres de misericòrdia, per PRIMÀRIA.



Dar buen consejo al que lo necesita  (article per a l'ESO)
Aconsejar es echar mano de la sabiduría vivida con humildad y sencillez, sabiendo que yo no tengo todas las respuestas, pero Dios sí


Por: P. Christopher Brackett | Fuente: Catholic.net



Todos somos buenos para dar consejos a los demás, sobre todo cuando nos los piden. Pero la obra de misericordia dar buen consejo al que lo necesita se trata de algo diferente. 
En primer lugar hay que tener presente que se trata una obra de misericordia; es decir, es la obra de alguien que es capaz de compadecerse de otro, con todo el corazón, y así consolar y fortalecer al que sufre o está en necesidad. Para poder dar consejo a quien lo necesita hay que tener esa actitud. 
Dar buen consejo al que lo necesita es sobre todo una actitud del corazón; es querer ayudar, consolar, estimular, fortalecer con un corazón bueno y magnánimo, buscando el auténtico bien de esa persona. De allí tiene que nacer el consejo; pues cuando nace del amor y del interés por el otro, será bien recibido y al mismo tiempo hará maravillas a la persona que busca una ayuda.
Dar consejo, sobre todo, implica ser capaces de dar y eso no siempre es fácil. Significa hacer memoria de nuestra misma vida y experiencia, de nuestro sufrimiento, necesidad, incapacidad y limitaciones. Hacer memoria no con tristeza, lamentaciones y hasta amargura, sino con gran confianza; reconociendo que Dios estaba presente también en esos momentos de nuestra vida. Recordar que él nos acompañaba y nos decía: estoy aquí y te amo.
 
Una vez que hemos hecho memoria, conviene preguntarnos qué hemos aprendido de estas experiencias y qué puede ser útil para los demás. Cómo les podemos ayudar a descubrir la mano de Dios y aprovechar las circunstancias duras o confusas de la vida para encontrar a este Padre que camina a nuestro lado.
 
Se trata, en fin, de extender la mano, sabiendo que aún con mis buenas intenciones, no tengo todas las respuestas, ni puedo resolver todos los problemas, pero Dios sí que puede. 
  Aconsejar es echar mano de esta sabiduría vivida, haciéndolo con humildad y sencillez. Es ofrecer y no imponer, es compartir sin obligar. Se trata, a fin de cuentas, de llevar a otros a tener la seguridad de que Dios está cerca y Él será su luz y fortaleza siempre. Tanto en la oscuridad y confusión de una tempestad sobre el mar, como en el brillo de un amanecer de paz y serenidad, Dios siempre está presente.



                                                         







Vídeo-cançó, per a tots els cicles, per a tota la Quaresma.


"VEN, JESÚS, VEN A MI VIDA

DAME TU FUERZA PARA ANDAR"

Comentaris