OBRINT PORTES A LA QUARESMA: 1a SETMANA. INTRODUCCIÓ.

La vella quaresma




 La Quaresma és el temps litúrgic de conversió, que marca l' Església per preparar-nos a la gran festa de la Pasqua. És temps de canviar alguna cosa de nosaltres per ser millors.



La Quaresma dura 40 dies; comença el Dimecres de Cendra i acaba abans de la Missa del Sopar del Senyor del Dijous Sant. Al llarg d'aquest temps fem un esforç per conviure amb el proisme de forma sana, empàtica, escoltant al nostre jo i ajudant als demés. 

        El color litúrgic d'aquest temps és el morat que significa penitència. És un temps de reflexió, de conversió i de preparació per a la Pasqua. 

        A la Quaresma, Crist ens convida a canviar de vida. L'Església ens convida a viure la Quaresma com un camí cap a Jesucrist, escoltant la Paraula de Déu, pregant, compartint amb el proïsme i fent bones obres. 

   Per això, la Quaresma és el temps del perdó i de la

reconciliació fraterna. 


Cada dia, durant tota la vida, hem de llançar dels nostres

cors l'odi, la rancúnia, l'enveja, la gelosia que s'oposen

a conviure en pau amb nosaltres i amb la resta de

persones que ens envolten.


40 dies


        La durada de la Quaresma està basada en el símbol del número quaranta a la Bíblia. En aquesta, es parla dels quaranta dies del diluvi, dels quaranta anys de la marxa del poble jueu pel desert, dels quaranta dies de Moisès i d'Elies a la muntanya, dels quaranta dies que va passar Jesús al desert abans de començar la vida pública.

        A la Bíblia, el número quatre simbolitza l'univers material, seguit de zeros significa el temps de la nostra vida a la terra, seguit de proves i dificultats.

        La pràctica de la Quaresma data des del segle IV, quan es dóna la tendència a constituir-la en temps de penitència i de renovació per a tota l'Església.





Comentaris